155,00 ₴
Виберіть артикул
Зверніться до офіційного дилера STIHL.
Отримати професійну консультацію, придбати продукцію STIHL і забезпечити її сервісне обслуговування - офіційний дилер STIHL охоче допоможе вам.

Мінеральне мастило для змащування ланцюга

Ланцюгове мастило ForestPlus

При роботі з ланцюговою пилою надзвичайно важливо забезпечити постійне ефективне змащування пиляльної гарнітури. Без цього ланцюг буде погано прослизати по направляючій у шині й обидва ці елементи перегріватимуться, що може призвести до їх передчасного зношення та розтягування ланцюга. Крім того, зростатиме навантаження на двигун, що зменшить його ресурс. У мотоінструментах STIHL використовується фірмове високоадгезійне мастило для змащування ланцюга бензопили марки ForestPlus. Це – мінеральне масло, виготовлене з первинних рафінатів високої якості, що не містять домішок, які забруднюють зовнішнє середовище та викликають онкологічні захворювання. Воно спеціально розроблене для кліматичних умов східної Європи, а придбати його в Україні можна в офіційних дилерів бренду.

Чому важливо використовувати правильне мастило для ланцюга бензопили

Багато власників ланцюгових пил недооцінюють важливість використання правильного та якісного мастила для ланцюга. Нехтуючи рекомендаціями виробника, вони заливають у бак свого інструменту інші мастила, а найгірше – відпрацьоване масло, що робити категорично заборонено, оскільки воно може містити тверді домішки.

Використовуючи масло для змащування ланцюга бензопили, що рекомендоване виробником інструменту, ви:

  • забезпечуєте нормальну роботу масляного насоса та оптимальне ковзання ланцюга по напрямній шині, що запобігатиме перегріву пильної гарнітури;

  • захищаєте ланцюг від деревної смоли та полегшуєте собі роботу з пилою;

  • збільшуєте термін служби масляного насоса та двигуна, адже інструмент розроблявся з урахуванням фізико-механічних властивостей масла, та використання іншого мастила може забити отвір насоса та вивести його з ладу – а це один із найдорожчих вузлів ланцюгової пили;

  • заощаджуєте гроші на покупку мастила, оскільки масло меншої густоти буде швидше витрачатися та заправляти масляний бак доведеться частіше.

Компанія STIHL рекомендує використовувати для бензинових, електричних та акумуляторних пил бренду ланцюгове мастило ForestPlus.

На що звертати увагу при виборі мастила для ланцюга бензопили

При виборі ланцюгового масла для бензинової пили необхідно звертати увагу на такі його параметри та характеристики:

  • зольність – що менше показник зольності, то краще;

  • основа – мінеральна, синтетична, напівсинтетична;

  • характеристики змащувального складу, наявність присадок;

  • адгезійні властивості;

  • екологічні параметри та рівень біологічного розкладу, оскільки при роботі пили, бризки масла потрапляють у навколишнє середовище;

  • густоту та плинність при низьких температурах;

  • рівень утворення диму.

Ідеальною змащувальною рідиною за всіма параметрами для ланцюгових пил німецького бренду STIHL, незалежно від типу приводу, є адгезійне мінеральне мастило ForestPlus. Воно не містить забруднюючих домішок, чудово захищає шину та ланцюг від перегріву та має відмінні низькотемпературні характеристики. Мастило цієї марки зберігає плинність при експлуатації на морозі до -15оС, а при зберіганні – до -20о С. Використання будь-якого іншого масла може призвести до виходу з ладу масляного насоса.

Аби купити масло ForestPlus для ланцюга бензопили, акумуляторної або електричної пили STIHL – оберіть найближчого до вас офіційного дилера та відвідайте його магазин. Для цього потрібно натиснути кнопку «Знайти дилера» на цій сторінці нашого сайту та, перейшовши до мапи, вибрати відповідну локацію.

Ланцюгове мастило ForestPlu, 1 л

Обслуговування та поради