Культиватори

FilterIconФільтри

Приладдя та аксесуари


КУЛЬТИВАТОР ДЛЯ ОБРОБКИ ВСІХ ТИПІВ ҐРУНТУ


Культиватори STIHL потужна садова техніка, призначена для обробки різних типів ґрунту. Це надійний помічник для підготовки земельної ділянки перед посадкою навесні, а також для її перекопування після збирання врожаю восени. Розглянемо більш детально для яких видів робіт призначені культиватори або грунтофрези STIHL, які важливі елементи оснащення мають в своїй конструкції та як обрати правильну модель для своєї ділянки.




ГРУНТОФРЕЗИ STIHL: ПОТУЖНИЙ ПОМІЧНИК З ПЕРЕКОПУВАННЯ


Культивація, підгортання, орання, розпушування ґрунту – не прості завдання, з якими доводилося стикатися кожному власнику земельної ділянки мінімум два рази на рік. У той же час ця робота необхідна для вирощування доброго врожаю. Той, хто одного разу зважився на покупку мотокультиватора STIHL, напевно вже забув, що таке біль у спині та попереку після скопування городу лопатою. Адже приставка «мото» красномовно говорить про те, що культиватор, оснащений потужним бензиновим двигуном і передачами переднього і заднього ходу, легко замінює фізичну силу людини. Незалежно від того, на якій ділянці ви працюєте, маленькій, великій, звивистій або кам'янистій: за допомогою потужного культиватора ви можете легко скопати або спушити ґрунт, підготувати грядки до посадки або швидко внести добриво.


Основні переваги використання культиваторів STIHL


Незалежно від того, чи вирощуєте ви картоплю на невеликій ділянці, чи інші культури на великому полі: інвестиція в мотоблок або культиватор буде доцільною для тих, хто хоче, не докладаючи особливих зусиль, у швидкому темпі обробляти цілі поля.


Компанія STIHL пропонує потужні й ергономічні культиватори та мотоблоки, які мають стійку і міцну конструкцію, а також продумані до дрібниць елементи оснащення. Для того, щоб зрозуміти, яка модель культиватора STIHL підійде саме для вашої ділянки або виду робіт, на які технічні характеристики потрібно звернути увагу в першу чергу, варто ознайомитися з основними деталями оснащення і конструктивними особливостями ґрунтофрез STIHL, які ми зібрали для вас на цій сторінці.


Основні переваги культиваторів та мотоблоків STIHL:



  • значна економія часу і сил для городників, садівників і фахівців ландшафтного дизайну;

  • підходять для обробки різних видів ґрунту: важкого, піщаного, щільного, цілинного ґрунту;

  • забезпечують культивацію, підгортання, орання, розпушування ґрунту з мінімальними фізичними зусиллями;

  • допоможуть швидко внести мульчу, перегній або компост для збагачення ґрунту поживними речовинами;

  • завдяки розбірному комплекту фрез, яким оснащені всі культиватори STIHL, налаштувати необхідну робочу ширину як для суцільної, так і для міжрядної обробки ділянок;

  • підвищений комфорт управління робить техніку максимально маневреною під час роботи.




Ергономіка, зручне управління та ефективне виконання поставлених завдань – мотоблоки та культиватори STIHL


Разом з тим, потужність двигуна не є основним критерієм вибору якісного культиватора. Давайте розглянемо чому. Обробка земельних ділянок із застосуванням звичайної лопати скоро піде в минуле так само як і заготівля дров за допомогою ручної пилки або заготівля сіна ручної косою. Городники, фермери і садівники вважають за краще використовувати моторизовані пристрої, які в десятки разів спрощують процедуру культивування або скопування ґрунту, економлячи при цьому час і сили. Проте максимальної кількості кінських сил, яку здатний видати двигун культиватора, недостатньо для комфортної тривалої роботи під час виконання таких складних завдань. Тут швидше потрібно звернути увагу на високий робочий експлуатаційний комфорт. Що це означає для користувача і які елементи оснащення на нього впливають?  Ми виділили основні з них.



Важливі конструктивні особливості культиваторів STIHL:



  • Центральне налаштування ручки управління по висоті, а також вліво і вправо. Користувач може самостійно за допомогою зручного фіксатора відрегулювати зручне для себе положення. Переваги такої функції особливо гостро відчуваються під час тривалої роботи, коли зручне положення корпусу і рук знімає напругу і навантаження на спину, плечі і поперек. Під час зберігання або транспортування культиватора ручка швидко складається.


  • Спеціальна гвинтоподібна форма фрез і їх оптимізоване розміщення забезпечують послідовне занурення фрез у ґрунт та м'який, плавний хід культиватора. Низький центр ваги і оптимальна симетрія культиватора відповідають за баланс розподілу ваги і покращують його стабільність і стійкість. Для користувача це означає – тривале використання культиватора без втоми і навантаження на руки і спину, навіть під час роботи на важкому ґрунті.


  • Відмінна маневреність забезпечується за рахунок передньої і задньої передач, якими оснащені всі моделі культиваторів STIHL, крім MH 445 (тільки передня передача), і розбірному комплекту фрез. Наприклад, на дуже вузьких ділянках або на міжряддях робоча ширина культиватора MH 445 R може бути зменшена до 25 см.


  • Під час обробки території вкрай важливо не пошкодити рослини. Для цього передбачені захисні диски, які легко встановлюються і знімаються без додаткового використання інструментів.


  • Зручне управління важелем газу, який знаходиться під великим пальцем на ручці управління культиватором. В результаті вдається з легкістю контролювати обороти двигуна, не відволікаючись від виконання поставленого завдання.


  • Поворот гальмівної шпори на 180 градусів. За рахунок цієї характеристики вдається налагодити процедуру регулювання глибини культивації, а також повністю контролювати швидкість руху. Шпора відрізняється кутом повороту до 180 градусів, а це означає, що культиватор можна використовувати на вузькій ділянці або на складних поворотах. Крім того, варто відзначити надійну фіксацію, а також три положення настройки висоти.



ДЕ КУПИТИ ТА ЯК ОБРАТИ КУЛЬТИВАТОР STIHL


Офіційний дилер STIHL допоможе правильно підібрати необхідну модель культиватора, розповість про правильну експлуатацію, забезпечить гарантійне (12 місяців) та післягарантійне обслуговування. Перелік основних переваг та відмінностей культиваторів Ви знайдете у цьому розділі. Для пошуку найближчого магазину STIHL перейдіть в розділі «Магазини». Для оформлення покупки Ви можете скористатися сервісом попереднього замовлення (www.stihl-online.com.ua), заповнивши просту форму, яка дає можливість замовити консультацію по телефону або зарезервувати необхідну модель в магазині і домовитися про самовивіз.